24 feb 2021

VERBETERONDERHOUD EN VERDUURZAMING ERA-FLATS IN ROTTERDAM-OMMOORD VAN START

Woningcorporatie Havensteder en Team ERAflats zijn maandag gestart met grootschalig verbeteronderhoud en verduurzaming van drie ERA-flats in Rotterdam-Ommoord. In totaal worden 525 woningen onder handen genomen.

22 jan 2021

LITTLE C IN ROTTERDAM OPENT ZIJN INDUSTRIËLE DEUREN VOOR HUURDERS

Woontoren The Burton in Little C in Rotterdam is opgeleverd. Afgelopen week namen 73 bewoners hun intrek in deze woontoren die deel uitmaakt van een van de vijftien exemplaren in Little C. Twee en een half jaar na de start van de bouw in juni 2018 is het dan eindelijk zover. In het imposante woongebouw dat door CULD architecten is ontworpen volgens een New Yorkse architectuurstijl, gaan nu eindelijk de lichten aan. En in de lofts van The Burton wordt leven geblazen. TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en ERA Contour ontwikkelden en bouwden Little C en zijn trots op deze mijlpaal van het nieuwbouwproject dat in hartje Rotterdam staat. Het is een gebied waar wonen, werken en ontspannen, samenkomen.

15 dec 2020

VESTIA EN ERA CONTOUR STARTEN GROOT ONDERHOUD 318 WONINGEN RODE DORP DELFT

De ondertekening van de overeenkomst tussen Vestia en ERA Contour is het startsein voor het onderhoud aan 318 galerijwoningen in de wijk het Rode Dorp in Delft. Het complex wordt verduurzaamd en klaargemaakt voor een gasloze toekomst door het aan te sluiten op een warmtenet en een elektrische aansluiting voor een kooktoestel te plaatsen.

15 dec 2020

DE BOUW VAN DE NIEUWE DEFENSIE IN UTRECHT IS GESTART!

De bouw van het woningbouwproject De Nieuwe Defensie in de Merwedekanaalzone in Utrecht is gestart. De samenwerkende partijen gaven hiervoor op 14 december 2020 het startsein. In De Nieuwe Defensie komt een autoluwe, groene, duurzame stadswijk met circa 800 woningen. Hiervoor werken Gemeente Utrecht, Mitros, BPD en ERA Contour samen. ERA Contour is verantwoordelijk voor de bouw van de woningen. BPD ontwikkelt de woningen. Woningcorporatie Mitros is verantwoordelijk voor de verhuur van de sociale huurwoningen in het project.

04 dec 2020

OP NAAR EEN SCHONERE STAD MET CONVENANT ZERO EMISSIE STADSLOGISTIEK

Gemeente Rotterdam ondertekende met 56 partijen, waaronder ERA Contour, het convenant voor een slimmere en schonere stadlogistiek in Rotterdam. Een schoner Rotterdam betekent een fijnere woon- en werkomgeving en daar werken we bij ERA Contour heel graag aan mee! De ondertekening van het Convenant Zero Emissie Stadlogistiek (ZES) vond plaats op 1 december 2020 en gebeurde digitaal via een online event. Met de ondertekening van het convenant verbinden de gemeente en 56 partijen zich aan concrete acties om het gezamenlijke doel te behalen. En dat doel is slimme stadslogistiek met 0% CO2-uitstoot in Rotterdam. Samen zijn we op weg naar nul: nul inefficiënte ritten, nul opstoppingen en nul uitstoot.

20 nov 2020

ERA Contour behaalt VGO-keurmerk

Best een beetje trots zijn wij! Op al onze collega’s die hard gewerkt hebben aan het behalen van een mooi en waardevol keurmerk: ERA Contour is VGO-gecertificeerd! Dit keurmerk voor vastgoedonderhoud (VGO) helpt vastgoedeigenaren een goede partner te selecteren voor het onderhoud en beheer van hun vastgoed. Extra tof is het dat we in één keer gecertificeerd zijn voor alle onderdelen van het VGO-keur: het certificaat geldt bij ERA Contour voor onderhoud aan gevels, daken, installaties én interieur! Een mooie bevestiging dat onze werkwijze werkt!

16 nov 2020

SAWA, HET HOOGSTE HOUTEN GEBOUW VAN NEDERLAND, WINT DE ARC20 AWARD

SAWA heeft de ARC20 innovatie award gewonnen! Tijdens een feestelijke live uitzending vanuit de Mediahaven in Amsterdam werden afgelopen donderdag de winnaars bekend gemaakt van de ARC20 Awards. En uit de 350 inzendingen koos een onafhankelijke vakjury unaniem SAWA als winnaar van de ARC20 innovatie award. Daar zijn we ontzettend trots op. Dit bijzondere project ontwikkelt ERA Contour samen met Nice Developers en is ontworpen door Mei architects and planners.

06 nov 2020

Sloop woningen aan Hoflaan Leiden gestart

In opdracht van Portaal is ERA Contour gestart met het slopen van de woningen aan de Hoflaan en Weidehof in Leiden. De jaren ’50 portiekflats maken straks plaats voor 74 gevarieerde energiezuinige huurappartementen. 

16 okt 2020

CO2-ARM BETON VOOR HET EERST TOEGEPAST IN EEN (WONING)BOUWPROJECT IN NEDERLAND

Het allereerste woningbouwproject in Nederland waar CO2-arm beton is toegepast, is een feit. In de Zaanse Rosmolenwijk worden voor woningcorporatie Parteon 70 nul-op-de-meter-woningen gebouwd, 4 daarvan zijn van CO2-arm beton. De casco’s van de 4 woningen zijn ten opzichte van eerdere casco’s van betonfabrikant Voorbij Prefab, geproduceerd met een betonmengsel dat 44 procent minder CO2 uitstoot. En dit zonder maar iets in te leveren op de sterkte van het materiaal en op de productiesnelheid ervan. Deze innovatie van TBI-onderneming Voorbij Prefab werd eerder deze week gecertificeerd door KIWA en is een doorbraak in de bouw. Voor het toepassen van het innovatieve recept sloeg betonfabriek Voorbij Prefab de handen ineen met Parteon en ERA Contour die de woningen aan de Belgischestraat en Kramerstraat in Zaandam momenteel bouwt. De 4 casco’s van CO2-arm beton worden begin november 2020 geplaatst in het woonproject.

15 okt 2020

NIEUWBOUWPROJECT BERGSE BUREN KOMT EEN STAP DICHTERBIJ

Woningcorporatie Stadlander en ERA Contour ondertekenden op 14 oktober 2020 de samenwerkingsovereenkomst voor woningbouwproject Bergse Buren in de wijk Fort-Zeekant in Bergen op Zoom. Daarmee komt de nieuwbouw van 118 duurzame eengezinswoningen een stap dichterbij. Bij het ontwikkelen van de 28 koopwoningen en 90 huurwoningen zijn beide partijen betrokken. ERA Contour zal de woningen bouwen. Architectenbureau Groosman is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.