23 jul 2021

HET IS ZOMERVAKANTIE!

Het is zomervakantie! Voor veel mensen hét moment om te genieten van het mooie weer en de rust. Ook wij zijn er even tussenuit. Heeft u toch met spoed hulp nodig? Zo kunt u ons bereiken!

16 jul 2021

PATRIMONIUM BARENDRECHT EN ERA CONTOUR SLUITEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

Donderdag 15 juli ondertekenden Peter Manders, directeur-bestuurder Patrimonium Barendrecht, en Michel Ouwens, adjunct directeur Bestaande bouw bij ERA Contour, een samenwerkingsovereenkomst. De komende drie jaar werken beide partijen samen om een deel van het bezit van Patrimonium in Barendrecht te onderhouden en verduurzamen.

18 jun 2021

DUURZAMER, MOOIER EN PRETTIGER WONEN AAN DE WIERLAAN IN BERGEN OP ZOOM IS NU EEN FEIT

Duurzaam, gasloos, minder CO2-uitstoot, meer wooncomfort én een compleet nieuwe uitstraling. De flat aan de Wierlaan in Bergen op Zoom is nu helemaal klaar voor de toekomst. Donderdag 17 juni vierden woningcorporatie Stadlander en ERA Contour de feestelijke oplevering van de 120 gerenoveerde woningen met de bewoners.

16 jun 2021

MET KINDEREN DE BUURT BETER MAKEN

Begin mei werd de voetgangersbrug in de wetenschappersbuurt geopend. Een mooi moment om stil te staan bij deze bijzondere plek, en vooral bij de samenwerking die geleid heeft tot een project om trots op te zijn. Een project waarbij we het nét even anders hebben aangepakt. Tijdens het traject gingen we namelijk niet alleen in gesprek met de bewoners, maar ook met de kinderen in de wijk. En dát leidde destijds tot mooie eerste ideeën voor de herstructurering van de buurt.

16 jun 2021

EERSTE BEWONERS NIEUWBOUW ZEEHELDENBUURT ONTVANGEN SLEUTEL

Leo Kleijn kreeg als een van de eerste bewoners in de Zeeheldenbuurt in Leiden woensdagochtend 16 juni zijn sleutel uit handen van Jo Verhoeven, voorzitter van de bewonerscommissie. De komende weken nemen 40 bewoners hun intrek in de nieuwe eengezinswoningen in de Van Speyk-, Tromp en Evertsenstraat. Daarmee is een start gemaakt met de verhuur van de nieuwe huurwoningen in de Zeeheldenbuurt. In opdracht van Portaal bouwt ERA Contour 40 vrije sector huurwoningen en 36 sociale huurappartementen op de plek van de oude woningen die gesloopt zijn. Naar verwachting zijn alle 76 woningen in augustus opgeleverd.

11 jun 2021

BOUW 74 APPARTEMENTEN HOFLAAN LEIDEN OFFICIEEL GESTART

Wethouder Fleur Spijker van de gemeente Leiden, directeur Jeroen Heijdra van ERA Contour en manager Volkshuisvesting Jet Bicker Caarten van Portaal gaven op vrijdag 11 juni het officiële startsein voor de bouw van de appartementen aan de Hoflaan en Weidehof in Leiden. Dat deden ze samen door de vlaggen van de drie partijen te hijsen op de bouwplaats. Omdat een groots feest vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk was, konden betrokkenen de feestelijke handeling via een livestream volgen.

03 jun 2021

SAWA ONDERSCHEIDEN MET INTERNATIONALE ARCHITECTUURPRIJS VOOR 'FUTURE PROJECTS'

Alweer een derde architectuurprijs voor het duurzame woongebouw SAWA in Rotterdam! Het gebouw, dat nog in de ontwerpfase zit, werd ‘highly recommended’ in de Residential-categorie bij de AR Future Project Award 2021. “A stand-out building in Rotterdam docks visually for its green appearance, and socially for its programme and approach to sustainability,” zegt de jury over SAWA.

03 jun 2021

BESTEMMINGSPLAN VOOR GEBIEDSONTWIKKELING NIEUW KRALINGEN IS AKKOORD

Het bestemmingsplan voor de gebiedsontwikkeling Nieuw Kralingen in Rotterdam is op 2 juni 2021 positief beoordeeld door de Raad van State. Dat betekent dat Gemeente Rotterdam de omgevingsvergunningen kan afgeven voor de nieuwe woningen, bedrijvigheid en de verlegging van de Bosdreef. Zo kan de gebiedsontwikkeling Nieuw Kralingen verder ontwikkeld en gerealiseerd worden. En daarmee komt de bouw van 800 woningen in Rotterdam dichterbij. De ontwikkeling en bouw van het project gebeurt door Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen (OCNK), een samenwerking van ERA Contour en Heijmans Vastgoed.

03 jun 2021

VERKOOP NIEUWBOUWPROJECT HAPPY DAYS IS GESTART

De verkoop van de nieuwe Zoetermeerse woonwijk Happy Days is vandaag op 4 juni 2021 gestart. Een mijlpaal voor dit bijzondere nieuwbouwproject dat het woonconcept ‘Altijd op vakantie’ tot leven brengt. Op woensdag 2 juni 2021 stemde het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Zoetermeer in met de grondoverdracht van de locatie Dwarstocht aan TBI-onderneming ERA Contour. Beide partijen ondertekenden de koopovereenkomst. Hiermee komt de nieuwe Zoetermeerse woonwijk die bestaat uit 205 woningen rondom een groene binnentuin, dichterbij. ERA Contour en Synchroon zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Happy Days. De bouw is in handen van ERA Contour.

25 mei 2021

LITTLE C WINT JOB DURA PRIJS 2020!

Little C is op 25 mei 2021 uitgeroepen tot de winnaar van de Job Dura Prijs 2020. En daar zijn we ongelooflijk trots op. Little C is ontwikkeld en gebouwd door ERA Contour en J.P. van Eesteren. Het designteam bestaat uit architectenbureaus CULD Inbo. Kunstenaar/Ontwerper Ruud-Jan Kokke is verantwoordelijk voor de staalconstructies in Little C. De Daan Dura Aanmoedigingsprijs ging naar het project Dakdorpen. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Bas Kurvers (Wonen en Bouwen van Gemeente Rotterdam). Job van Zomeren (directeur ERA Contour) nam namens team Little C de prijs in ontvangst. Het gewonnen bedrag van 25.000 euro schenkt team Little C aan Familiehuis Daniel den Hoed. Een prachtig maatschappelijk initiatief in Little C. Over het winnen van de prijs zegt Job van Zomeren: “Het is een waanzinnig mooie waardering voor al die mensen die zo ongelooflijk hard hebben gewerkt aan Little C, de ontwerpers, ontwikkelaars, het uitvoeringsteam dat dag en nacht aan het project heeft gewerkt en het maar mooi voor elkaar gekregen heeft. En ook voor al die mensen die er wonen en gaan ondernemen.”