28 mei 2020

ERA CONTOUR WINT MET ONTWIKKELING 'T SUIKERWERK EEN NIEUWE BOUWKAVEL IN BERGEN OP ZOOM

ERA Contour is de winnaar van de tender van de Gemeente Bergen op Zoom voor de bouwkavel op het voormalige Nedalco-terrein. Met het plan ’t Suikerwerk overtuigde ERA Contour samen met Van Manen architecten de gemeente Bergen op Zoom om dit te realiseren. In ’t Suikerwerk, een projectnaam die refereert aan de historische suikerfabrieken ooit nabij het gebied stonden, komen ongeveer 24 appartementen en 31 eengezinswoningen. Het nieuwbouwproject krijgt meerdere stijlen waarbij stoere industriële panden met romantische hofjeswoningen en grachtenpanden worden gecombineerd. Daarmee komt de sfeer van begin twintigste eeuw weer tot leven in het gebied.

28 mei 2020

GEMEENTE ROTTERDAM GEEFT AKKOORD OP BESTEMMINGSPLAN NIEUW KRALINGEN

De gemeenteraad van Rotterdam heeft op donderdag 28 mei 2020 akkoord gegeven op het bestemmingsplan Nieuw Kralingen. Met Nieuw Kralingen wordt Rotterdam uitgebreid met 800 nieuwbouwwoningen aan de westkant van het Kralingse Bos. Nieuw Kralingen is een ontwikkeling van Ontwikkelcombinatie Nieuw Kralingen (samenwerking tussen Heijmans en TBI-onderneming ERA Contour). Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad Rotterdam positief beoordeeld. Daarbij is er extra aandacht gevraagd voor de bescherming van de huidige bomen langs de Bosdreef en de mogelijkheid van woningbouw op de plek van de bestaande metaalbedrijven.

19 mei 2020

DE NIEUWE WEBSITE VAN SAWA STAAT LIVE

De nieuwe website van het eerste houten woongebouw in Rotterdam van 50 meter hoog staat nu live. SAWA Rotterdam bekijk en beleef je in 2023. Tot die tijd beleef je SAWA via woneninsawa.nl. SAWA wordt gebouwd op de Lloydpier. Ruim 100 koop- en huurwoningen in het gezondste gebouw van Nederland. Streven is dat de koopwoningen voor de zomer in voorverkoop gaan.

01 mei 2020

ERA CONTOUR, SYNCHROON EN GEMEENTE BREDA ONDERTEKENEN OVEREENKOMST VOOR WOONPLAN TUINEN VAN GENTA

ERA Contour, Synchroon en Gemeente Breda hebben de anterieure overeenkomst ondertekend voor Tuinen van Genta. Het woonplan bestaat uit totaal 175 woningen met een mix van woningtypen aan de rand van de binnenstad van Breda. Tuinen van Genta is een ontwikkeling van TBI-ondernemingen ERA Contour en Synchroon. Beide werken samen onder de naam V.O.F. Tuinen van Genta. Inbo is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig en architectonisch ontwerp en de buitenruimte is ontworpen door Sabine Geerlings. De verkoop van de woningen start najaar 2020. De eerste fase van de bouw start naar verwachting medio 2021.

23 apr 2020

HOOGSTE PUNT VAN LITTLE C IN ROTTERDAM IS BEREIKT

Het nieuwbouwproject Little C aan de G.J. de Jonghweg in Rotterdam heeft onlangs het hoogste punt bereikt. Op maandag 6 april 2020 bereikte The Clark, de woontoren op de hoek van de ’s Gravendijkwal en het Droogleever Fortuynplein, de top van het gebouw van ruim 60 meter. Een mijlpaal voor het project die werd gemarkeerd met groen paarse vlaggen van de TBI-bedrijven J.P. van Eesteren en ERA Contour, op het woongebouw. Beide TBI-bedrijven ontwikkelen en bouwen aan Little C. Het project is ontworpen door CULD architecten.

22 apr 2020

PROTOTYPE NATUURINCLUSIEVE BERGING GEREALISEERD

Op het terrein van de Green Village in Delft is het prototype van het ‘natuurschuurtje’ geplaatst! Het schuurtje is een idee van Atelier GROENBLAUW en DS Landschapsarchitecten, en is mede ontwikkeld door ERA Contour en De Groot Vroomshoop Groep. Het concept speelt in op de groeiende vraag naar meer natuurinclusiviteit en biodiversiteit in de stedelijke omgeving, en zorgt voor meer veerkracht op het gebied van klimaatadaptatie. De natuurinclusieve berging voorziet in nestel- en schuilgelegenheid voor verschillende insecten, vogels en kleine zoogdieren. De berging heeft een natuurdak met gevarieerde begroeiing, een mooie voedingsbodem voor de dieren. Dankzij de kleine schaal van dit concept, is de natuurschuur heel goed toe te passen in projecten. Op die manier kan het een grote bijdrage leveren aan de lokale biodiversiteit.

15 apr 2020

STARTSEIN VOOR VERBETERING 228 PORTIEKWONINGEN MOERWIJK DEN HAAG

Haag Wonen en ERA Contour hebben op veilige afstand de aannemingsovereenkomst getekend voor uitvoering van het groot onderhoud met energetische verbeteringen aan 228 portiekwoningen in Moerwijk Noord, Den Haag. Ondanks dat we ons middenin de coronacrisis bevinden, gaan beide partijen zo goed mogelijk door en bereiden zij het geplande onderhoudsproject verder voor.

03 mrt 2020

ERA Contour ondertekent samen met Gemeente Rotterdam en 19 partijen het Leerwerkakkoord Bouw en Techniek

In de Bouw en Techniek worden de komende vijf jaar 3000 mensen begeleid naar werk en scholing in de arbeidsmarktregio Rijnmond. Dat spraken 20 partijen met elkaar af op 3 maart 2020 in het Leerwerkakkoord Bouw en Techniek. Onder de partijen behoren onder meer ondernemers, opleiders, woningcorporaties, UWV en Gemeente Rotterdam. Ook ERA Contour ondertekende het Leerwerkakkoord en gaat eraan bijdragen dat meer mensen voor de bouw gaan kiezen. De ondertekening vond toepasselijk plaats op nieuwbouwlocatie Little C in Rotterdam. Het Leerwerkakkoord wil de ambitie waarmaken met een gecombineerde aanpak die bestaat uit 3 pijlers: 1. van school naar werk, 2. van werk naar werk en 3. aan het werk. Deze aanpak moet de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt van bouw en techniek aanpakken.

21 feb 2020

STADLANDER EN ERA CONTOUR BOUWEN SAMEN AAN EEN NIEUW SCHELDEBALKON IN BERGEN OP ZOOM

Woningcorporatie Stadlander heeft ERA Contour gekozen voor de nieuwbouw op het Scheldebalkon in Fort-Zeekant, Bergen op Zoom. Het gaat om de nieuwbouw van circa 115 woningen in de eerste fase van het project. De volkswijk Fort-Zeekant is een wijk met een boeiend verleden dat ooit aan de Schelde lag.

18 feb 2020

ERA CONTOUR ONDERTEKENT LANGER THUIS AKKOORD ROTTERDAM

Rotterdammers moeten oud kunnen worden in hun eigen wijk, dichtbij hun sociale contacten. Daarom ondertekenden 40 marktpartijen, corporaties, zorg- en welzijnspartijen, ouderenbonden en de gemeente vandaag het ‘Langer Thuis Akkoord’. Het doel van het akkoord is om de komende vijf jaar voldoende passende woningen voor Rotterdamse ouderen te realiseren, in de eigen wijk.