11 jun 2019

Bezoek VOLT tijdens Dag van de Bouw

Op zaterdag 15 juni opent ERA Contour de deuren van de bouwplaats van VOLT in Delft voor publiek. Tijdens de landelijk georganiseerde Dag van de Bouw krijgen bezoekers de unieke kans een kijkje te nemen achter de bouwhekken.

07 jun 2019

LINCK IN DE BINCK: WONEN, WERKEN EN ONTMOETEN IN ÉÉN UNIEK, GROEN GEBOUW

De gemeente Den Haag gunt de ontwikkeling en realisatie van het eerste woon- en werkgebouw aan de Fokkerhaven in de Binckhorst aan ERA Contour. Samen met architectenbureau jvantspijker & partners en DS Landschapsarchitecten bedacht de ontwikkelende bouwer een uniek concept: Linck.

07 jun 2019

GEMEENTE ZOETERMEER EN ERA CONTOUR ONDERTEKENEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST VOOR VAKANTIEWOONWIJK HAPPY DAYS

De komst van altijd-op-vakantie-woonwijk Happy Days is weer een stap dichterbij. De gemeente Zoetermeer en TBI-onderneming ERA Contour ondertekenden op 5 juni 2019 de samenwerkingsovereenkomst waarmee de bestemmingsprocedure in gang wordt gezet. Happy Days is een woonwijk in Zoetermeer die aanvoelt als een luxe vakantiepark in een glooiend groen landschap met picknicktafels, een blotevoetenpad en een speeldernis. Er komen ruim 200 woningen waar avontuur, groen, sport, spel en ontmoeten centraal staan. Het woonplan is een ontwikkeling van de TBI-ondernemingen ERA Contour en Synchroon.

24 mei 2019

ILS ONTWERP & ENGINEERING OP WEG NAAR DE ONTKNOPING...

Samen met professionals in de bouwsector slaan wij de handen ineen om de informatielevering bij Ontwerp & Engineering naar een hoger niveau te tillen. Een brede vertegenwoordiging van circa 90 professionals uit de bouwsector die zich actief met BIM (Bouw Informatie Model) bezighouden, komen op maandag 27 mei 2019 bijeen om het thema ILS (Informatie Levering Specificatie) naar een volgend niveau te brengen. De aanleiding hiervoor is de grote behoefte onder deze groep om verdere stappen te maken in de uniformering van ILS-en.

17 mei 2019

WONEN AAN DE HAM IN BERGEN OP ZOOM BEREIKT HOOGSTE PUNT

Wonen aan de Ham in Bergen op Zoom heeft nu officieel het hoogste punt bereikt. In het bijzijn van toekomstige bewoners en de omwonenden onthulde wethouder Patrick van der Velden de timpaan, het hoogste punt, van het statige Hamhuis dat 22,5 meter hoog is. In Wonen aan de Ham realiseert ERA Contour 21 ruime appartementen en 14 herenhuizen met een historische look en de comfort van nu. De vierlaagse herenhuizen beschikken over 5 kamers en zijn ruim opgezet. Starters, doorstromers, gezinnen en senioren kunnen er vanaf eind 2019 naar hartenlust wonen en genieten van de waterrijke omgeving.

30 apr 2019

ERA CONTOUR KRIJGT STEIGERMATERIALEN ALS EERSTE VOLLEDIG GROEN AANGEVOERD

Als allereerste in Nederland krijgt ERA Contour de steigermaterialen op het Rotterdamse nieuwbouwproject Huis van Inspiratie volledig groen aangeleverd. De ontwikkelende bouwer is aangesloten bij het initiatief Logistiek 010 van Gemeente Rotterdam dat zich richt op efficiënt en emissieloos binnenstedelijk transport. Op dinsdag 30 april werd alweer de 3e vracht vervoerd van de logistieke hub naar de bouwplaats in Nieuw Crooswijk.

19 apr 2019

VERDUURZAMING 392 WONINGEN ZWIJNDRECHT FEESTELIJK GESTART

De 392 woningen van de drie ERAflats aan het P.J. Oudplein en Gerbrandyplein in Zwijndrecht krijgen een duurzame upgrade. Samen met de bewoners gaven de Zwijndrechtse wethouder Jos Huizinga, Tinka van Rood van woningcorporatie Trivire en Hans van der Krogt namens Team ERAflats op dinsdag 16 april het officiële startsein voor de uitvoering.

16 apr 2019

START BOUW VAN HERENHUIZEN AAN DE NIEUWE STADSKADE, WESTERGOUWE IN GOUDA

Wethouder Rogier Tetteroo en kinderwethouder Dies Nieuwenburg van Gemeente Gouda gaven op 16 april 2019 het officiële startsein voor de start bouw van fase 2 en 3 van het woningbouwproject Aan de Nieuwe Stadskade in Gouda. In dit nieuwbouwproject ontwikkelen en realiseren TBI-onderneming ERA Contour, Heijmans en VolkerWessels Vastgoed in totaal 66 karakteristieke herenhuizen. Het project is onderdeel van de gebiedsontwikkeling in Westergouwe. Fase 1 is al in aanbouw en wordt na de zomervakantie opgeleverd. In fase 2 en 3 realiseren de partijen nog 45 herenhuizen die volledig gasloos zijn. Bureau 070 is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.

11 apr 2019

TBI REALISEERT FORS HOGER RESULTAAT IN 2018

2018 was een goed jaar voor TBI. De woningmarkt, zowel nieuwbouw als onderhoud en renovatie, was onverminderd sterk en in de utiliteits- en inframarkt verbeterden de marktomstandigheden. De bedrijfsopbrengsten groeiden met 4 procent naar € 1.773 miljoen en het operationele resultaat voor afschrijvingen (EBITDA) nam toe met 19 procent naar € 54,7 miljoen. Het nettoresultaat steeg met 72 procent naar € 18,2 miljoen (2017: € 10,6 miljoen).

08 mrt 2019

YMERE EN ERA CONTOUR VERRIJKEN AMSTERDAM-OOST MET 149 COMPACTE SOCIALE HUURWONINGEN

Woningcorporatie Ymere en TBI-onderneming ERA Contour ondertekenden recentelijk de realisatieovereenkomst voor het woningbouwproject De Eenhoorn aan de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam-Oost. De huidige 124 beneden-boven-woningen moeten plaats maken voor ruim 300 appartementen die geïnspireerd zijn op appartementen in het Finse Helsinki. Ontwikkelende bouwer ERA Contour is verantwoordelijk voor de bouw van de woningen en begeleidt de sloop van de huidige huurwoningen. Korth-Thielens Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.